Skip to content

GRETA

  • Tyske GRETA er DK’s nye popdronning

  • De danske anmeldere kan ikke få armene ned

  • Nomineret som Årets Håb til Steppeulven

”En soloartist med stort a i stormende udvikling”, skrev GAFFA, da deres anmelder oplevede GRETA live. Alle bogstaver er faktisk med stort i GRETA, og hun er med sine udgivelser i efteråret ’19 og foråret ’20 blevet et af de mest omtalte upcoming navne herhjemme. Særligt har hendes seneste album Forever We’ll Be Dancing fra februar 2022, modtaget stor ros fra diverse musikmedier, heriblandt Soundvenue og GAFFA, der begge kvitterede med fem stjerner. 

GRETA skriver musik, der er båret af nostalgi og inspireret af fremtiden. Hun elsker 80’er synths og elektroniske grooves. I kunstfærdige popbobler lever hendes imponerende og lyse vokal, mens tyngden mærkes i hendes tekster om eksistentielle tanker, livets indre og ydre modsætninger, lys og mørke.

”Astronautisk pop” kalder Undertoner det. ”Magisk musik” beskriver Roskilde Festival det i årets artistpræsentation.

Greta opererer i et eventyrligt univers, hvor det visuelle og lydæstetiske er tæt sammenspundent. Hun tager os med ind i verdener, hvor det velkendte blander sig med det fremmede og udfordrer forståelsen af pop og popkunst.

Greta Schenk er født i Tyskland, lige syd for den danske grænse. Hun er sangerinde og komponist, og startede lektionerne ved klaveret, så snart hun var stor nok til at sidde ved det. Hun har komponeret egne sange siden hun var helt ung.

I 2011 kom hun til Danmark for at studere på konservatoriet. I hendes første år her etablerede hun bandet Who is Louis og blev senere en del af bandet Ida Red.

I dag bor Greta i København, og for to-tre år siden besluttede hun at rykke på sine egne sange. I den proces har hun fundet sammen med den norske, Berlin-baserede producer Farao (med det borgerlige navn Kari).

Jeg havde fulgt FARAO og hørt hendes musik i et par år og tænkte, at hun sikkert ville forstå min musik og kunne tilføje den noget ekstra kant. Kari og mig har en fælles kærlighed for harper, vintage synthesizer, 80er disco og vi er altid meget inspirerede og produktive, når vi arbejder sammen.”, fortæller Greta.

Et andet samarbejde opstod pludseligt i 2018, da Teitur kontaktede Greta. Han havde hørt nogle af hendes sange, da de flere år forinden, havde mødt hinanden på konservatoriet. Sangene var dukket op igen, da han ryddede op på sin computer. De var for gode til at gemme væk, mente han, og inviterede Greta op til hans færøske studie, hvor hun kunne indspille sangene. Det blev til EP’en Wild & Young, som er udgivet på Teiturs selskab Arlo & Betty, den 6. marts 2020.

GRETA paints a picture of her musical universe gracefully.
– Good Because Danish om Spin fra Ardent Spring part I

A charming, thoughtful and well constructed set of tracks
– Nordic music Review om EP’en Wild & Young

Wild & Young er landet midt mellem Gretas debut EP Ardent Spring Part I, som udkom i efteråret ’19 og Ardent Spring Part II, som kommer i efteråret ’20.

intim og ærlig popfanfare
– Bands of Tomorrow om Ardent Spring Part I

GRETA skulle i marts og april i år have været på Danmarksturné som support for Teitur. En stort set udsolgt turné, som måtte aflyses pga. Covid-19. I sommeren 2021 spillede GRETA en anmelderrost koncert på Roskilde Festivals Summer Days og senere på Spot Festival 2021. I hælene på det anmelderroste album Forever We’ll Be Dancing, drog GRETA i slutningen af 2022 på hendes hidtil største turné herhjemme.

Booking kontakt

Morten Hundahl
Booking – Agent
morten@allthingslive.com
+45 2253 0091

Michael Vitten
Corporate Booking Agent
michael.vitten@allthingslive.com
+45 2682 2383

Greta

Greta

Booking kontakt

Morten Hundahl
morten@allthingslive.com
+45 22530091

Book GRETA

Er du på jagt efter en artist, komiker eller helt enkelt en stor entertainer til dit næste live event? Udfyld kontaktformularen og lad os hjælpe dig med at booke dit næste minde.

1/2