Skip to content

AMINA

”Jeg vil vise små piger og voksne kvinder, at intet er umuligt”

Det er kun to år siden, Amina brød igennem lydmuren med hittet ‘Winter Season’ (feat. Gilli). Hun udgav sin første EP i maj 2021 efter et par intense år, hvor hun blev mor, fik en pladekontrakt og lærte at stole på sit sangtalent.

Amina betalte en producer for at få indspillet sit første nummer, og derefter lavede hun nogle sange over beats, hun fandt på YouTube. Via en fælles bekendt landede en af hendes sange hos rapperen Branco, der er et af de største navne i dansk rap.

Han var blandt de 10 mest streamede Spotify-kunstnere i Danmark i både 2019 og 2020. I januar 2020 understregede Branco sin dominans på hitlisterne med et hattrick ved Danish Music Awards for Årets Streaminghit, Årets Solist og Årets Danske Album for fællesprojektet ‘Euro Connection’ med Gilli.

”Hun bliver kæmpestor” – Branco

Oven på succesen startede Branco og hans manager Miklo i 2020 deres eget pladeselskab under Sony Music. Og selv om hun endnu ikke havde spillet sin musik live, blev Amina den første kunstner på pladeselskabet BMB Entertainment.

”Man kunne høre på demoen, at Amina har en helt særlig stemme. Branco og jeg var ikke i tvivl om, at hun bliver kæmpestor,” – Miklo.

Aminas første single, den melankolske “Winter Season” med rapvers af Gilli, udkom i januar 2020, to måneder inden hele Danmark lukkede ned. I foråret samme år tog hun i sommerhus på Bornholm med producerne Tobias & Joshua fra BMB Entertainment for at skrive nye sange. Efter tre dage i sommerhuset havde Amina skrevet fem numre til sin første EP.

”Det sidste halvandet år har været en rollercoaster af følelser og oplevelser – både privat og professionelt. Jeg er kommet ud af et forhold, har fået en pladekontrakt, indspillet mine første sange og endda et hit med ‘Winter Season’. Jeg har brugt tiden på at skrive sange, som viser, hvem jeg er” – Amina.

Amina er opvokset dels i Slagelse og dels på Nørrebro i en dansk-somalisk familie og har sunget hele sit liv inspireret af Rihannas karakteristiske, let nasale vokal. Men selv om Amina har skrevet sange siden teenageårene, var tanken om at blive sangerinde i mange år kun en drøm. Hun er genert anlagt og var usikker på, om talentet kunne bære. Det ændrede sig, da hun mødte Branco og Miklo. De var ikke i tvivl om hitpotentialet i hendes stemme, der er spundet af samme rå silketråde som Rihannas og den franske sangerinde Aya Nakamura.

Resultatet kan høres hendes EP Black Butterfly, der udkom i maj 2021. Numrene spænder fra silkebløde r&b-ballader til numre med hårdtslående don’t fuck with me-attitude. Der er sange til byturen med veninderne, til søndagsblues og førstesinglen “Savage”, der handler om at stå ved sig selv, og det man leder efter i et forhold.

I en alder af 26 år passer Amina ind i mange forskellige kategorier. Hun er kvinde, dansk-somalier, mor og søster. Og efter et års tilløb debuterer hun som sangerinde i eget navn. Hun tvivler ikke længe på talentet.

”Jeg håber, at min musik når ud til små piger og voksne kvinder med store drømme. Jeg vil vise dem, at intet er umuligt. Det er kvindernes æra i dansk musik nu. Vi gider ikke vente på at andre giver os mikrofonen, så vi tager den selv. ”

 

Booking kontakt

Morten Hundahl
Booking – Agent
morten@allthingslive.com
+45 22530091
John Blicher Madsen
Booking – Agent
john@allthingslive.com
+45 20676604
Connie Pedersen
Booking – Corporate/B2B
connie@allthingslive.com
+45 5355 3312

Amina

Amina

Ingen kommende events

Book Amina

Er du på jagt efter en artist, komiker eller helt enkelt en stor entertainer til dit næste live event? Udfyld kontaktformularen og lad os hjælpe dig med at booke dit næste minde.

1/2