Skip to content
Fribytterdrømme
Fribytterdrømme

Vi opfordrer til at man benytter de officielle salgssteder, når der skal erhverves billet til et af vores arrangementer. Vi kan kun garantere for billettens ægthed, hvis den er købt igennem et af disse officielle salgssteder.

Fribytterdrømme smelter buldrende rockhjerter i Den Grå Hal næste år

Fribytterdrømme har i foråret sendt nyt album på gaden og netop fejret 10-års jubilæum. Næste år peger den poet-psykedeliske rocktrio fødderne mod Christiania og indtager Den Grå Hal lørdag 5. november, hvor de spiller deres eneste indendørs koncert i 2022.

Fribytterdrømme, som består af Lau Ingemann Vinther Pedersen, Tobias Smith Agger og Felix Corrigan Suneson, har siden bandets spæde start bestræbt sig på ikke at blive sat i musikalsk bås. Intet album skal ligne det forrige, og musikken skriver de for deres egen skyld, så den byder på et indblik i mange interesser, genrer og elementer af bagkataloger.

Bandets navn er taget fra den danske digter og forfatter Tom Kristensens debutdigtsamling og har derfor lagt grundstenene for bandets poetiske tekstunivers.

Allerede med debutalbummet Labyrintens Farver skabte bandet omtale og satte fokus på den dansksprogede rockscene, som de lige siden har været fanebærere for.

”Vi slår et slag for den poetiske, intellektuelle tilgang til sangskrivning.” – Lau Ingemann Vinther Pedersen

Fribytterdrømmes seneste album Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet er ingen undtagelse. Der er masser af nye lyd- og tekstelementer, men det er stadig dansksproget poesi med ren fribytter-nerve. Albummet er er skabt i fællesskab med Anders Hvass (The Entrepeneurs) og Rune Rask (Suspekt), og er på mange måder et enestående og skelsættende album, hvor lyden bevæger sig i mange retninger.

”Vi skal ikke lave én lyd på den her plade – vi skal lave et udtryk, som kan stritte i mange forskellige retninger.” – Lau Ingemann Vinther Pedersen

Bandet hyldes ofte for at være et af de mest kompetente live acts på den danske musikscene og har spillet over 175 koncerter i Danmark – blandt andet på Roskilde Festival, Smukfest, Heartland Festival, Spot Festival og P6 Beat Rocker Koncerthuset. I 2019 udgav de Dokumentarfilmen Fribytterdrømmen, som havde premiere på CPH:DOX.

I september 2021 fejrede bandet deres 10-års jubilæum med endagsfestivalen Fribytterfestival – 10 år med drømme i Pumpehuset, hvor de samlede nogle af deres danske yndlingskunstnere som Baby in Vain, Guldimund, Neu Sierra og Roxy Jules. Festivalen endte som en kæmpe succes.

Til november næste år er Fribytterdrømme klar til igen at dele deres poetiske rock-magi live i Den Grå Hal, som bliver deres eneste indendørs koncert i 2022.