Skip to content

SILVANA IMAM (SE)

”She Raps and Sweden Listens” var overskriften i et stort New York Times portræt om Silvana Imam.

Den svenske ”feminist rapper” Silvana Imam er unik – hun tvinger dig til at lytte og tage stilling. Hun er ikke her for at behage eller kompromisser, hun italesætter den svenske historie, og hun er den rette til opgaven. Dette bliver tydeligt, når man ser hende på en scene. Aftonbladet i Sverige skrev at ”…nærværet er så intenst, beatsene så eksplosive og basnumrene så effektivt kogt ned, at der ikke skal mere til”.

I hjemlandet har Silvanas siden sit gennembrud på den svenske hiphop scene kæmpet mod det kvindefjendske patriarkat, racisme og nazisme, og hun kæmper for LGBT+ rettigheder. I et interview i Soundvenue udtaler Silvana selv, ”Jeg er musiker og kunstner, men jeg har samtidig et klart formål. For det personlige er altid også politisk. Dem, der har privilegier, betragter det måske ikke som politisk, men det er fordi de er normen. Det er folk, der ikke behøver kæmpe. Så tillykke til dem – jeg ville ønske, jeg var lige så privilegeret”.

Silvana er nærmest blevet en form for hiphop Jeanne d’Arc, som kæmper for de store omvæltninger. Håbet for revolution skal ikke overskygge at Silvana er en tredimensionel kunstner.

Om ”Helig Moder” – hendes seneste album fra 2019 siger Silvana Imam: ”Hellige Moder er baseret på en længsel og et lys. For pokker hvor vi kæmper hver dag, så hårdt, alle sammen. Jeg ville bare lave et album, som man kan sætte på og pakke sig selv ind i, og bare rokke sig ind i lykke, sorg og lys.” Albummet hedder ”Helig Moder” som en slags påmindelse om den rolle, Silvana Imam er kommet til at spille i det Svenske rap-miljø: hyldet, respekteret, vigtig, presser konstant på for forandring, men derfor med en betydelig vægt på skuldrene.

Silvana Imam har vundet en stribe af priser i Sverige inklusiv en Grammy for Årets Kunstner, P3 Guldgalans pris Guldmicken for Årets Live Act og Musikförläggarnas Pris for Årets Tekstforfatter. Dokumentaren “Silvana” modtog en Guldbagge for Årets Dokumentar 2017 og fik 5 stjerner af danske Soundvenue. I 2019 åbnede hun Orange Scene på Roskilde Festivalen.

Booking kontakt

Morten Hundahl
Booking – Agent
morten@allthingslive.com
+45 2253 0091

Michael Vitten
Corporate Booking Agent
michael.vitten@allthingslive.com
+45 2682 2383

Silvana Imam

Silvana Imam

Ingen kommende events

Book Silvana Imam (SE)

Er du på jagt efter en artist, komiker eller helt enkelt en stor entertainer til dit næste live event? Udfyld kontaktformularen og lad os hjælpe dig med at booke dit næste minde.

1/2