Skip to content
Richie Kotzen
Richie Kotzen

Den rutinerede rockguitarist og sanger Richie Kotzen kommer til Danmark

Richie Kotzen har siden karrierens begyndelse været på en klar, laserskarp mission som artist. Han er internationalt anerkendt som både stjernedygtig guitarist, en følelsesladet sanger og dynamisk live-artist, men hans vigtigste opgave er ifølge ham selv at holde en særlig rød tråd i sin musik og især sin sangskrivning. Gode ​​sange er i sandhed Kotzens special trademark, og han har brugt årtier på at sikre sig, at han leverer varen – altid.

Som vokalist befinder Kotzens stil sig i krydsfeltet mellem Paul Rodgers, Terence Trent D’Arby (bedre kendt i disse dage som Sananda Maitreya) og Rod Stewart. Den vokale energi fødes også ind i hans kærlighed til stærk sangskrivning, hvor han blandt andet har ladet sig inspirere af Daryl Hall og Don Henley.

Nerven ved Richie Kotzen er, at han kan få det hverdagslige og mondæne til at virke magisk: “Jeg er mere en samtaleforfatter,” forklarer Kotzen. “Jeg skriver ikke om rumvæsener og rumskibe. Det handler mere om, hvad jeg tænker, og hvad jeg føler. Jeg venter, indtil jeg har noget at sige – og normalt er det, når det hele hænger sammen. Når noget slår mig, synger jeg det ind i min telefon, og så vil det enten leve der og vente til en anden dag, eller jeg arbejder på det, og det ender på et album. Det er min proces.”

Richie Kotzen er kendt fra flere rutinerede rock acts som SMITH/KOTZEN, et  samarbejde med hans gamle ven og guitarist/backing vokalist i Iron Maiden, Adrian Smith, og ikke mindst rock-trekløveren, The Winery Dogs, som han gæstede København med i efteråret, hvor musiksitet RockZeit.dk blandt andet skrev: “Trioen var i topform, og der var ikke grænser for deres ekvilibristiske evner, og det var utroligt hvad de kunne presse ind i hard rock-genren.”

Denne gang kan man opleve Kotzen i soloformat, hvor han vil give publikum et indblik i den slags musik, han selv kender og blev forelsket i som ung, og som han stadig bliver ved med at hylde og gentænke. Lyden af Richie Kotzen er en tur ned ad den nostalgiske rocksti, hvor der springer små, nytænkende og overraskende greb frem.